Fördomar mot svenska folkgrupper

Ja alla är vi lika bra kolsupare och det finns inte en människa av denna värld som inte har någon fördom mot nåt eller nån. Den vanligaste fördomen är nog mot olika folkdialekter och jag skall rada upp några exempel.

Stockholmare: De är otroligt lata, åker hellre taxi eller tunnelbana än att gå några meter. Deras dialekt eller stockholmskan är inte en äkta dialekt utan en mix av många dialekter och resultatet blev ett äkta snobbspråk.
De skall även försöka vara först med allt och den senaste trenden är ju att få svininfluensan och det var dom ju först med i landet. De tror också att de är lite bättre än alla andra.
Om man kollar på kartan så är Sverige ett fint och avlångt land men det är någon äcklig cancerböld som sticker ut på ena sidan av Sverige och det är den vi kallar 08-land.

Göteborgare: Om vi bortser från deras goa dialekt så är det inte mycket gott kvar av dem. Jag kan inte finna nöjet med att strypa sill, riktiga sadister äro dem.
De har även sillstryparföreningar som Frölunda, IFK Göteborg, GAIS, Häcken m.fl. och de möts varje år i feskekörka om vem som kan strypa flest sillar. Inte nog med att de finner nöjet med djurplågeri utan de tycker också att hela stan är heligt för dem, men snälla lämna heligheten åt pingstvännerna i Jönköping.
Sen har jag heller aldrig förstått mig på att döpa sina förstfödda söner till Glenn hela tiden, vad är grejen med det?

Norrlänningar: De är nog de allra suraste och tråkigaste av alla folkgrupper i Sverige. De är fåordiga, men de få ord som kommer ut är bara gnäll. Det är ofta att de gnäller om att det är så få turister och när de väl får turister gnäller de över att det är för många. Är det så konstigt att ni har så få turister när eran slogan är "Norrland - Ständigt mörker".
Deras bästa stunder i livet är att köra skoter och dricka finkelbrännvin.
Eran dialekt är väldigt konstig då det låter som att ni fått ner en lämmel i halsen medans ni sov eller att ni försöker härma en kalkon.

Masjävlar: Dalarna är ett enda stort psykhem och där springar alla runt i folkdräkt då de vill ha en mer alternativ stil. De viftar med sina falukorvar och målar med falu rödfärg överallt (jag tror inte att de vet om att det finns andra målarfärger). Något jag inte fattar är att varje år vallfärdar folk till Dalarna för att de tycker att det är så vackert, men som tur är hamnar många i Rättvik och får nog av alla raggare och kommer aldrig tillbaka till natursköna Dalarna.

Jönköpingsbor: Jönköping kallas också för Sveriges Jerusalem och det är inte för intet de kallar det för det, så många kyrkor att det finns fler kyrkor än invånare. Jönköping ligger oftast i fejd med Huskvarna och det snackas hit och dit om vilket som är rätt sida av ån. Jönköpingsborna anser sig vara mer överlägsna än Huskvarnabor, men det tystas snabbt ner då Huskvarnaborna öppnar käften och säger att det är dom som satt Jönköping på kartan. Huskvarna har båda Husqvarna fabriken och hockeylaget HV71 å vad har Jönköping? En jävla massa biblar!

Skåningar: Ja de är inte riktigt kloka. Det bästa dom kan göra är att hålla tyst, för ingen vill höra hur illa de vanvårdar det svenska språket. Har ni hört att det nästan låter som att de har en spykavallkad när de pratar?

Västgötar: Sveriges största inavelsområde. De har inte så mycket mer för sig ute i ingemansland än att ligga med sina syskon. Annars är dom ett ganska tråkigt folkslag.

Östgötar: Det är utan tvekan Sveriges fulaste dialekt, värsta bäbisspråket. Men som tur är går E4:an rakt igenom Östergötland och det går ganska snabbt komma ur denna mardröm. De ä bare en masse Kolmårdstroll


Värmlänningar: Sveriges tyskar.


Kommentarer
Postat av: Systeryster

Hmmm...tänker inte prata nå mer med dig... xD. Psyksjuka masjävlar-jo man tackar. Du vet la om att jag bott längre i Dalarna än i Småland...hmmm

Elaking!! haha

2009-05-14 @ 23:31:59
URL: http://amstaff-lexxi.blogspot.com
Postat av: Germanen

Lol vem bryr sig? Det här är inte till din fördel;)

2009-05-15 @ 18:56:56
URL: http://germanen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0