Sjöodjur siktat i Jönköping!

Igår så gick jag en promenad runt Munksjön i Jönköping och då får jag syn på något i vattnet, trodde först att det var en halvt dränkt fotboll. När jag kollar lite extra noga så får jag se ett huvud sticka upp ur vattnet.
Tog ett tag innan jag fattade att det var en vattensköldpadda. Vattnet är ju iskallt (+2 grader) och jag hade inte en chans att kunna fånga den eller något att ta den i.
Idag gick jag dit igen med en hink för att kunna ta med den hem, men inte ett spår av den, skall dock gå dit och göra nya försök.

Men vem släpper ut sin sköldpadda i det här vädret, var inte många dagar sen det var -15 grader på morgonen! Kan ju dock vara en förrymd sköldpadda som folk haft i sina damm under sommaren, men bostäderna ligger alldeles för långt ifrån denna damm/tillflöde till Munksjön. Det är nog någon som tröttnat på den eller nåt. Det man inte ser har man inget ont av, men schysst att låta den frysa ihjäl!
Tror det är någon kund som varit hos djursjukhuset eller någon som varit på sortergården och slängt akvariet och sen dumpat den i dammen som ligger max 50-100m ifrån dessa två ställen.

Sjuka människor finns det!

Helt lagligt att skjuta varg!

Länsstyrelsen i Jönköping sade sent igår att det är fritt fram att skjuta varg. HV71 gick vidare till SM-final och här skall skjutas varg för att HV71 möter FBK dvs rabiessmittade vargar.
Satt här hemma och njöt när HV71 vann och slog ut Frölunda och även min skäggis verkade ganska nöjd.


Earth Hour är inget jippo!

Ikväll mellan 20:30-21:30 skall vi släcka lyset mm. Jag skall bl.a. stänga av alla lysrörsarmaturer till akvarierna och även till Skäggis. Sedan så funderar jag på om jag inte skall stänga av datorn, den drar ju en hel del ström.
Earth Hour är inte bara en symbolisk gest. Genom att dra ner på energin i en timme så kan du berätta för politikerna att du bryr dig om vad som kommer hända eller beslutas i Köpenhamn i december när de träffas för avgörande samtal om klimatförändringen.

Vi folket måste också bli mer miljömedvetna, varför ha hela huset tänt när du max är i 1-2 rum under en kväll. El är en färskvara och den som kunde lagra el borde få nobelpriset. Jag försöker alltid att tänka smart för plånboken och miljön, du kan t.ex. skaffa lågenergilampor men iofs. glödlampan kommer ju bli förbjuden om ett antal år.

Du kommer att tala om för dem att de måste enas om en överenskommelse att inte bara hålla den globala uppvärmningen under den kritiska 2°C tröskeln utan även kommer hjälpa till att sparka igång en global grön ekonomi. Ikväll kommer folk precis som du be sina politiska ledare att göra det rätta för miljön

Earth Hour kommer bli stort detta året, det är inte bara Sverige det händer utan hela världen. Det är också första gången Sverige är med i EH. Eiffeltornet kommer släckas ner, stora delar av Peking kommer släckas ner, de flesta kommunerna i Sverige kommer att vara med.

Detta handlar inte om att spara på elen i en timme!

Så snälla gör din protest du med!


Lönehelg!

Tjoho nu är det lönehelg eller stekarhelg som jag kallar det. Men vad gör man en sån här helg när alla andra drar till Göteborg, jo man glor på hockey och dricker bärs. Sen rullar ju pengarna in som dom ska!
Skall snart iväg och hämta ut min V75 vinst som jag inte orkat ta ut innan, sen en sväng förbi glasbanken så att man har lite bira till hockeyn imorgon.
Skönt med helg igen och jag lyckades riktigt bra idag att TIG-svetsa, har börjat lite smått listat ut tekniken med att TIGA.
Nej nu måste jag verkligen dra mig!

En kväll på Harrys

Efter en sliten dag på jobbet så var det en snabbt hem och duscha och byta kläder för att sedan sätta full fart mot Harrys. Där väntade Danne och Tompa. Klockan slog 18:00 och vi eller snarare jag & Danne beställde in en kanna öl för Tompa aka pastorn ansåg att det var inte okej att dricka öl på en Torsdag. Väl efter första slurpen beställde vi in en varsin barkorg med en massa friterad fett och nachos. Stämningen var hög och när HV71 gjorde både ett 0-1 och 0-2 så kokade Harrys. Danne började svamla efter ett tag och jag fick reda att Danne och Tompa hade "sjukskrivit" sig och Danne hade lyckats svepa en flaska vin innan Harrys. Väl möt, ölkannan tog slut och vi beställde in en ny och Danne blev allt fullare och fullare å försökte sig till en misslyckade allsång på krogen. Efter tredje kannan såg Danne ut likt en hammarhaj dvs. lika skelögd som en hammarhaj, man visste inte vem han snackade med när han tjötade. I tredje perioden blev Danne allt fullare och han passade på en öltappning (mer öl till mig). Efter att matchen var slut anslöt jag mig till en skara tjejer och oj oj...dessa tjejer var minst 8 poängare. Allt har sitt slut och jag skulle hem, när jag staplade ut från Harrys insåg jag att jag måste vänta en halvtimme på bussen. Jag hann inte komma mer än 20 meter innan en taxi stannade och visst tänkte jag. När jag kom hem så kollade jag i plånkan att jag inte hade pengar....shit men taxinissen var snäll så han åkte till en bankomat för att jag skulle kunna ta ut pengar. När jag väl var framme vid bankomaten så märkte jag snabbt att detta var en dampbankomat och när jag knapprade in hur mycket pengar jag skulle ha så såg jag att jag valt 4000kr istället för 400kr, jag tog avbryt men vad gör bankomaten....mjo mata ut pengarna...gaaaah blir att sätta in pengar igen för jag har både botten och topplån denna månaden. Aja jag lyckas väl som alltid klara av svåra situationer.

Tiga är inte guld!

Fick en mindre chock när jag kom till jobbet idag, koordinatorn sa till mig att lägg upp den här rotorn på bordet och borra en massa gänghål och slipa spår i den för vid 08:00 kommer svetscenter hit och skall lära dig TIG-svetsa.
Jag tänkte att det här är inte sant, TIG-svetsning är skitsvårt och jag som bara har MIG-svetsat.
När jag precis hade gjort färdigt rotorn så kom dom och blev hårt testad direkt. Jag fick det inte att gå ihop, skitsvårt att öva in en teknik med en hand för att sedan göra en annan teknik med den andra handen.
Det gick väl hyfsat eller snarare skitdåligt, vid 14:00 gav svetskillarna upp och åkte. Jag skulle nu lära mig själv, jaja det är en dag imorgon också. Men lär jag mig tillslut TIG-svetsa så kommer det iaf inte vara svårt att hitta jobb om man skulle bli arbetslös.

Var och storhandlade på Willys nyss (Ja två kassar är storhandla för mig) och jag börjar mer och mer gilla dom. Det fanns mängder med ekologiska produkter och eco-warrior som jag är kunde jag bara plocka på mig allt det goda.
Känns speciellt skönt att handla dagen innan löning så att man slipper alla hälsenekaparna och PRO-zombies.
Blir att laga en wok på ris, bönor, paprika och champinjoner.

Nu skall jag göra något som jag inte gjorde förut...


Sur och fräsch som en nyplockad citron

Igår var det hockeykväll och såg först på Färjestad - Skellefteå och man kan säga att det vår riktig våldtäktshockey, matchen slutade hela 6-0 eller nåt till Färjestad som nu leder med 2-0 i matcher.
Den andra matchen som var kvällens höjdpunkt visade mig göra förbannad. Har aldrig sätt så enögda domare som igår, men det är rätt vanligt att domarna faller för trycket i Fuskeborg. Matchen slutade 2-1 till Frölunda eller Fusklunda är nästan bättre. Nu står det 1-1 i matcher.

Har precis ätit och jag kände för att äta kött idag för det var allt någon dag sen jag åt det så jag lagade stroganoff á la lutt.


Det är en lite tråkig dag för det duggregnar och det är grått & trist. Funderar på att gå ut och fota lite ikväll men fortsätter det att regna så skiter jag i det. Det börjar ju en bra match om nån timma, Liverpool - Aston Villa. Men får se om jag orkar köpa den matchen.
Skäggis(Skäggagamen) har varit väldigt rastlös idag så jag släppte ut han så han fick springa av sig, just nu ligger han och sover på min batteriladdare. Han får väl ligga där ett tag till iaf, bara han inte börjar bajsa.
Nähe nu skall jag väl försöka sortera lite bilder som jag har i min dator.

Äntligen fredag

Nu så är helgen här igen och jag skall nog gå upp hyfsat tidigt imorgon och brygga kaffe för att sedan sätta mig och välja ut mina hästar till V75. Skall sedan försöka ta mig in till gamla flygfältet och in på djurmagazinet ihop om att jag kanske stöter på en Flowerhorn hane. Har ju iofs fyra redan men tre av dem är honor.
Sedan funderar jag på om jag kanske skall köpa mig något labyrintfiskpar, kanske ett par kampfiskar?
Förlorade en Chaka bankanensis idag:(

Mina Clarias malar har börjat växa igen efter att ha stått stilla på 28-30cm, nu är de nog 35cm.
Slänger in en bild på en av dem.


Kom på att det är ju hockey imorgon också! Blir kanske puben och glo på hockey:)

Utkast: Blir så ...

Blir så lack på syrran! Jag sa till henne att ja startade en tråd om vad man såg på som ung och vad säger hon!!! Ja vet inte, har inget minne.....va fan förutom SIlver Fang glodde vi på Cyborg 009
Kolla länken syrran!
Cyborg 009
http://www.youtube.com/watch?v=jCae4Rrs6GM
Thundercats
http://www.youtube.com/watch?v=Y-sOaUAgbB4
Denver the last dinosaur
http://www.youtube.com/watch?v=X1fUqSQFdAI

Du är fan patestisk syrran....alla vet om dom här och du är ju äldre än mig ta mig tusan:)

Laddar inför hockeyn!

Detta är mitt allra första inlägg i min bloggdebut eller debut och debut har ju haft bloggar innan framgångar som motgångar. Den här bloggen skall jag iaf försöka uppdatera dagligen.

Om nån undrar så vaknade jag vid fem tiden och mådde skit(fick bara några timmars sömn för ja snackade med världens bästa vän i tele kl 1-2 på natten) tog några paracetamol och kodein, gick och vilade, klockan blev åtta och pillren hjälpte inte utan ja ringde och sjukskrev mig.
Just nu mår jag väl hyfsat.

Jag har precis varit ute i det soliga Huskvarna och det är vårväder av rang iaf 10+ i solen och jag gick med en glad min till glasbanken för att handla öl till kvällens match mellan HV71 och Frölunda.
Det är nåt speciellt med slutspelshockey, ja blir helt till mig, får vårkänslor och livet leker.
Var och hälsade på morsan och syrran förra veckan och jag fick se en match bara, livet känns så jobbigt när ja inte får se på mitt lag. Om ja hade varit i Småland då så hade det varit stor risk att jag suttit i en bar med mina vänner och tagit några öl. Som tur är vann mitt lag över Timrå med 4-3 i matcher, det roliga är att vi slog ut laget som ingen vågade möta, folk måste fatta att det finns ingen räkmacka till Le Mat.
Jag har nu knäppt en bira och det är inte vilken öl som helst utan det är en Småland. Jag skall iaf ta på mig min halsduk ikväll och kolla på hockeyn.
HV71 är uträknade av "experterna" men det gillar jag, håve skall vara underdogs och slå i underläge. Jag är dock glad för detta har varit en okej säsong och vi har tagit oss till semifinal så det är ingen fiaskosäsong.


RSS 2.0